not available

This content is not available in your region. 

The Selfish Giant

Nadat Arbor en Swifty, twee tieners uit de volkswijken van het Engelse Bradford, van school worden gestuurd, gaan ze aan de slag voor de dubieuze ijzerhandelaar Kitten. Met paard en een kar verzamelen de twee vrienden zoveel mogelijk metaal. De gevoelige Swifty voelt zich op zijn best in het gezelschap van paarden, de drukke Arbor wil vooral indruk maken op Kitten en steeds meer geld verdienen. De vraag is hoe ver Arbor hiervoor wil gaan...
 
Commentaar:
Regisseur Clio Barnard brengt het thema van Oscar Wildes gelijknamige kortverhaal over een inhalige reus die kinderen uitbuit naar het hedendaagse verpauperde Bradford, een streek die haar hart gestolen had bij het maken van haar experimentele documentaire ‘The Arbor’. De unieke, soms surreële setting en de hartveroverende acteerprestaties van de jonge, onbekende acteurs maken van ‘The Selfish Giant’ een onweerstaanbare en aangrijpende kijkervaring. De film werd in binnen- en buitenland bejubeld door de fi lmpers en won onder meer de Grote Prijs op het Filmfestival van Gent en de Beste Europese Film op het Filmfestival van Cannes.
 
Pers:
"Na het verlaten van de bioscoop opzettelijk de langste weg naar huis nemen omdat je nog even met je hoofd in die speciale wolk wilt blijven hangen: alleen de allerbeste films kunnen dat soort magische naweeën veroorzaken, en ‘The Selfish Giant’ is er één van." (Humo)
 
"Een van de aangrijpendste en meest bruisende brokken cinema die dit jaar in de zalen zullen komen" (Focus Knack)