not available

This content is not available in your region. 

Winter Sleep

Aydin, een 60-jarige acteur op rust, heeft zich samen met zijn veel jongere vrouw Nihal en zijn pas gescheiden zus Necla, teruggetrokken in een hotel in een klein dorpje in Cappadocië in centraal Anatolië. Het dorp en het hotel leven op in de zomer maar tijdens de barre winter kan het er heel eenzaam worden. De afzondering doet eigen frustraties maar ook de spanningen onderling hoog oplopen.
 
Commentaar:
Een oogstrelend portret van een zelfingenomen en autoritair man die langzaam moet vaststellen hoe hij de macht over zijn naasten verliest en zijn huwelijk uiteenvalt. 'Winter Sleep' won de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes en kreeg er ook de FIPRESCI-prijs, van de internationale filmkritiek. Regisseur Nuri Bilge Ceylan is een graag gezien gast in Cannes: hij won er eerder de Prijs van de Jury voor 'Uzak' (2003) en 'Once Upon a Time in Anatolia' (2011) en de regieprijs voor 'Three Monkeys' (2008).
 
Pers:
"Een doorwrochte studie van een vergiftigd huwelijk, die Ingmar Bergman zou doen kirren van genot." (Metro)
 
"Eigenzinnig en verrassend." (De Morgen)
 
"Superieure soap met discreet epische allures. Wie zin heeft in een stevige brok cinema, zo’n brok die over een paar jaar wel eens een klassieker genoemd zou kunnen worden, die weet waar naartoe." (Focus Knack)
 
"Nuri Bilge Ceylan ontkent virtuoos dat cinema draait om flitsende actie of domme humor en schotelt morele vragen voor in een wereld die zo absurd is als het landschap van Anatolië." (De Standaard)