not available

This content is not available in your region. 

Instant dreams

Bekijk hier de trailer:

Wanneer Polaroid in 2008 het einde van de instant film aankondigt, wordt de laatste nog werkende fabriek door een aantal liefhebbers opgekocht. Eén van hen is de gepensioneerde chemicus Stephen Herchen, die eerder samenwerkte met de uitvinder van Polaroid en probeert het geheim van de verloren chemische formule te ontrafelen.

Maar Herchen is niet de enige liefhebber die zijn dromen in duigen ziet vallen door het naderende einde: de Duitse kunstenares Stefanie Schneider schiet in de Californische woestijn een van haar laatste fotosessies op originele Polaroidfoto’s; New York Magazine-redacteur Christopher Bonanos probeert met de laatste instant film de relatie met zijn zoontje te verbeteren; en een Japans meisje in Tokio ontdekt juist opnieuw de magie van Polaroid. Ieder probeert op zijn of haar manier de instant dream in leven te houden.

Langzaam beginnen we ook zelf de magie van Polaroid foto’s te voelen. Instant Dreams is een overweldigende filmische reis over vier mensen, wiens leven is verbonden door de fascinatie en liefde voor de instant film van Polaroid.

Deze film is Nederlands ondertiteld.

Pers:

‘Een plaatje van een film.’ – Cine

‘Baptist linkt de chemische reactie die de polaroids tot leven laat komen heel fraai aan de chemische bevrediging die deze foto’s in onze hersenen bewerkstelligen.’ – ★★★★, Het Parool

‘De magie van de foto die zich voor je ogen ontwikkelt.’ – ★★★★, Trouw

"Instant Dreams is als een hallucinante trip: een mooi eerbetoon aan een betoverend medium. Willem Baptist dist niet simpelweg het verhaal achter Polaroid op, maar bootst de magie na."  - De Volkskrant

alle leeftijden