Over ons

Het video on demand platform Dalton.be is een project van filmdistributeur Dalton Distribution. Dalton Distribution is op haar beurt is één van de talrijke projecten van filmorganisatie Fonk vzw. Je kan Fonk kennen van Cinema ZED in Leuven, het Kortfilmfestival Leuven of documentaire filmfestival DOCVILLE. Fonk wordt ondersteund door het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Dalton Distribution verdeelt als filmdistributeur documentaires, kortfilms en films voor kinderen. Ging je ooit naar een documentaire of kortfilmprogramma in de cinema kijken? Dan is de kans groot dat we deze films met Dalton verdelen. Programmatoren van cinema’s, cultuurcentra, filmhuizen of organisaties komen bij ons aankloppen om documentaires en kortfilms mee te nemen in hun programma. In de uitgebreide Dalton Distribution catalogus kan je zowel nationale als internationale titels terug vinden. Met Dalton Distribution verdelen we ook films op DVD en BluRay en regelmatig zal je ook een Dalton titel zien passeren op televisie.

Dalton.be is een online streaming platform, opgericht door Dalton Distribution. Maar je kan op ons platform niet enkel de films terug vinden uit de catalogus van Dalton Distribution. Ook heel wat Belgische filmfestivals, Vlaamse filmproducenten, bibliotheken en andere partners sprongen mee op de kar van Dalton.be.

Haal een filmfestival in huis is dan ook niet voor niets onze baseline. Je kan op Dalton.be de beste documentaires van DOCVILLE terug vinden, de strafste kortfilms die te zien waren op het Kortfilmfestival Leuven, de bijzonderste wereldcinema van MOOOV filmfestival en de leukste kinder- en jongerenfilms van JEF. Daarnaast kan je Vlaamse of internationale films of series die je miste op de filmfestivals, in de cinema, of op TV ook terug vinden op Dalton en zo zelf een filmfestival in huis halen!

Het aanbod van Dalton.be wordt wekelijks aangevuld met nieuwe titels. Zo kan je het hele jaar door de rode loper thuis uitrollen en via je laptop, mobiele telefoon, smart TV of tablet zelf een filmfestival in huis halen.

Er staan heel wat films klaar om door jou ontdekt te worden. Veel kijkplezier op Dalton.be!